Terug naar het overzicht
Afdeling Geschiedenis
Specialisatie Maritieme geschiedenis, migratiegeschiedenis en vroegmoderne geschiedenis
Contact jessica.den.oudsten@huygens.knaw.nl
+31 (0)0-2246800

Jessica den Oudsten (1995) studeerde geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden, waarbij ze zich specialiseerde in vroegmoderne maritieme geschiedenis en migratiegeschiedenis. Haar research masterscriptie gaat over de sociale mobiliteit en integratie van de nakomelingen van vroegmoderne Noorse en Deense immigranten in Amsterdam.

Bij het Huygens ING heeft zij gewerkt aan het ‘Dutch Prize Papers’ project, waarbij ze onder andere meehielp bij de ontwikkeling van de Virtual Research Environment (VRE). Momenteel werkt ze als onderzoeksmedewerker aan het project ‘Zeevarenden op de koopvaardij, ca. 1850-2000’, waarin het culturele en economische belang van de koopvaardijsector voor Nederland wordt onderzocht.

Naast haar werk bij het Huygens ING is ze werkzaam als data curator bij het Stadsarchief Amsterdam, waar ze werkt aan de projecten ‘Alle Amsterdamse Akten’ en ‘Crowd Leert Computer Lezen’. Binnen deze projecten wordt het rijke notariële archief van Amsterdam gedigitaliseerd, getranscribeerd en geïndexeerd.

Publicaties

Jessica den Oudsten, Judith Brouwer en Jelle van Lottum, ‘Van schoenlapper tot drossaard. De vroegmoderne Amsterdamse migrantenfamilie Wigtendaal’, Gen. Tijdschrift voor familiegeschiedenis 25:4 (2019) 14-19.

Publicaties