Terug naar het overzicht
Afdeling Geschiedenis
Specialisatie Paleografie; oorkondenleer; Middeleeuwse kronieken; politieke en institutionele geschiedenis van Holland 12e-14e eeuw
Contact jan.burgers@huygens.knaw.nl
+31(0)20-2246829

Biografie

Jan Burgers studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1993 cum laude promoveerde op een proefschrift over paleografie in Holland en Zeeland in de dertiende eeuw. Sindsdien was hij via verschillende projecten als docent en onderzoeker verbonden aan de leerstoelgroep Middeleeuwse Geschiedenis van de UvA. Vanaf 2004 is hij als onderzoeker werkzaam bij het Huygens ING, waar hij onder meer edities verzorgde van de Rijmkroniek van Holland, enkele bronnenuitgaven over de geschiedenis van de dagvaarten van de staten en steden van Holland en Zeeland, en de digitale editie van de registers van de Hollandse grafelijkheid in de Henegouwse periode 1299-1345. Tevens is hij verantwoordelijk voor de Digitale Charterbank Nederland, waarin de gegevens van 176.000 charters (10e-19e eeuw) zijn bijeengebracht.

Nevenfuncties

Vanaf februari 2010: Hoogleraar ‘Bronontsluiting en apparaat voor historisch onderzoek van de geschiedenis van Nederland’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Research output in Pure

Onderzoeksprojecten